Exempel på företag som gör det bra

Företag som byggt upp ett varumärke, lyckats på nya marknader, nått sina drömkunder, ökat sin omsättning och annat som kommer av modet att satsa och gå mot ett bestämt mål.
Det här är företag som jag imponeras av och åsikterna är helt och hållet mina egna.

Bygga upp ett varumärke - Zeta

Zeta - smaken av Italien Zeta - smaken av Italien

Bakom varumärket Zeta står företaget Di Luca & Di Luca. Fernando Di Luca kom till Sverige från Italien 1961 och har sedan dess målmedvetet arbetat för att "ge Sverige lite italiensk smak". Förutom varumärket Zeta med olivolja, vinäger, pesto med mera, har Di Luca & Di Luca byggt upp flera varumärken med Italien som utgångspunkt, startat en mat-akademi och ett vinföretag samt valt att sponsra bland annat det svenska juniorkocklandslaget. Di Luca & Di Luca säger om sig själva att de bygger sin verksamhet på tre pelare; TRADITION, PASSION och ENKELHET

Erövra nya marknader - Rekorderlig cider

Rekorderlig cider kan fås i Storbrtannien Rekorderlig cider kan fås i Storbrtannien

Rekorderlig Cider tillverkas av Åbro Bryggeri. Att lansera en svensk cider på en av de största cidermarknaderna i världen - den engelska - kräver både mod, pengar och en långsiktig strategi.
Rekorderlig cider gavs en tydlig identitet; flaskdesignen håller vad den lovar - innehållet är en söt cider med en fruktsmak som framgår tydligt och signalerar innehåll och smak. Det var viktigt att visa att Rekorderlig Cider skiljer sig ifrån den torra cider som engelsmännen är vana vid och det framgår också tydligt. Rekorderlig cider presenteras som en exklusiv produkt som importeras från ett familjeägt svenskt företag.
Rekorderlig Cider introducerades med events och på festivaler i tio engelska storstäder 2011 och marknadsföringen följs sedan dess upp i sociala medier, TV-reklam och fortsatta events. Idag finns Rekorderlig Cider i  14 länder, bland annat Australien och Nya Zeeland.

Kundbemötande - Vejdirektoratet i Danmark

Vejdirektoratet i Danmark gör det med glmten i ögat Vejdirektoratet i Danmark gör det med glmten i ögat

Självklart pågår det vägbyggen i Danmark, som ju är ett transit-land med motorvägar som tar varor och människor till och från kontinenten. När man som bäst sitter där i den snirklande kön som bildas, dyker det plötsligt upp en smiley-gubbe på en skylt av hemsnickrad karaktär där jag får reda på att det här vägarbetet kommer att försiggå i tolv kilometer. Sedan kommer det skylt efter skylt med smiley-gubbar och vartefter vi närmar oss slutet på vägsträckan så blir smiley-gubben gladare och gladare. GENIALISKT! Vilket bemötande av mig som bilist och trafikant. Det går ju inte att sitta där i kön och vara sur för att det går långsamt!
Vejdirektoratet i Damark = Trafikverket i Sverige

Text&Tanke
- en del av E.A Group AB. Styrelsens säte Stockholm
kontakt@textochtanke.se
Tel. +46 (0)70 2181230